Postnatale kinesitherapie in de regio Lier

  • Groot oefencomplex
  • Sportanalyses en -training
  • Actieve oefentherapie
postnatale kinesist

Voor professionele postnatale kinesitherapie kun je terecht bij onze praktijk in de regio Lier. Bij SHARP Kine uit Lint helpen we zo jonge moeders met oefeningen om allerlei spieren opnieuw op te bouwen. We houden daarbij steeds rekening met jouw tempo en waar jij je comfortabel bij voelt. Vertrouw dus op onze kinesisten om jou optimaal te begeleiden.

Hoe gaat postnatale kinesitherapie in zijn werk?

Tijdens de bevalling wordt er veel spanning en druk gezet op de rug en de bekkenbodemspieren. Dat kan leiden tot rugklachten en incontinentie bij verschillende vrouwen. Enkele weken na de bevalling is het vrij normaal dat deze kwaaltjes nog niet (volledig) weg zijn. Wanneer deze kwaaltjes tot zes weken na de bevalling aanhouden, is het aan te raden om postnatale kinesitherapie te volgen. In deze vorm van kinesitherapie leren onze kinesisten jou op een rustig tempo verschillende oefeningen aan ter versteviging van de eerder vermelde spieren. Bij een regelmatige uitvoering van deze oefeningen zal je merken dat je klachten zullen verdwijnen. Naast postnatale kinesitherapie kan je bij ons ook prenatale kinesitherapie volgen. Daarbij leren we je tal van lichaamsbewegingen om ongemakken tijdens de zwangerschap te verhinderen.

postnatale kinesist behandeling

Interesse? Bekijk onze agenda en boek je afspraak online.

team Sharp

Contacteer ons voor een afspraak

Voor jonge moeders is het aangeraden om tijdens en na de bevalling kinesitherapie te volgen om latere klachten te vermijden. In onze praktijk begeleiden we je stap voor stap. Bovendien kan je voor een dergelijke behandeling beroep doen op jouw mutualiteit voor een gedeeltelijke terugbetaling. Wens je graag meer informatie of wens je bijvoorbeeld meer te weten te komen over onze groepslessen? Dat kan altijd door ons te contacteren via info@sharpkine.be of via het nummer 03 386 16 91.