KINESITHERAPIE

Dry Needling

Dry Needling en Actieve Oefentherapie: Een Holistische Benadering van Herstel

Wat houdt Dry Needling in?

Dry Needling is een geavanceerde techniek die wij integreren in ons behandelingsarsenaal, maar het is belangrijk te benadrukken dat wij Dry Needling nooit als een op zichzelf staande behandeling toepassen. In plaats daarvan combineren wij deze techniek met actieve oefentherapie om jou de meest uitgebreide zorg te bieden. Hieronder verkennen we gedetailleerd waarom wij deze gecombineerde benadering hanteren en hoe het jouw herstel ten goede komt.

Waarom Dry Needling in Combinatie met Actieve Oefentherapie in SHARP?

1. Gecombineerde Voordelen: Dry Needling verlicht spierspanning en deactiveert triggerpoints. Voor blijvende resultaten is het cruciaal om de onderliggende oorzaken aan te pakken. Actieve oefentherapie versterkt, stabiliseert en mobiliseert specifieke spiergroepen, waardoor een synergetisch effect ontstaat.

2. Langdurig Herstel: Dry Needling neemt acute symptomen aan, terwijl actieve oefentherapie structurele veranderingen bevordert. Samen verhogen ze de duurzaamheid van het herstelproces.

3. Individueel Afgestemd Behandelplan: Elk lichaam is uniek. Onze kinesitherapeuten stellen een persoonlijk behandelplan op met Dry Needling en actieve oefentherapie, afgestemd op jouw behoeften en doelen.

Hoe Integreren Wij Dry Needling en Actieve Oefentherapie?

1. Uitgebreide Beoordeling: Onze behandelingen beginnen met een grondige beoordeling van jouw medische geschiedenis, huidige fysieke conditie en specifieke klachten.

2. Behandelplan Opstellen: Op basis van de beoordeling stellen wij een uitgebreid behandelplan op dat zowel Dry Needling als actieve oefentherapie omvat. Dit behandelplan evolueert naarmate jouw herstel vordert.

3. Gecoƶrdineerde Sessies: wij integreren zorgvuldig Dry Needling als een aanvullende techniek, gevolgd door specifieke actieve oefeningen om de behaalde resultaten te consolideren.

4. Thuisoefeningen en Zelfmanagement: Wij moedigen het regelmatig uitvoeren van thuisoefeningen aan. Dit empowerment helpt niet alleen bij het verlengen van de behaalde resultaten, maar stelt jou ook in staat om actief deel te nemen aan jouw herstelproces.

Voordelen

Wij streven ernaar om niet alleen symptomen te behandelen, maar om de onderliggende oorzaken aan te pakken en jou te ondersteunen op jouw weg naar een optimale gezondheid. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, staan wij altijd tot jouw beschikking. Samen werken we aan een holistisch herstel en welzijn.

Benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Dry Needling

Dry Needling kan enige lichte prikkeling veroorzaken, maar de naalden zijn dun en veroorzaken over het algemeen minimaal ongemak. Er wordt een local twitch teweeggebracht, dit is een subjectieve ervaring en varieƫrt van persoon tot persoon.

De duur varieert, maar een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de complexiteit van de behandeling.

Dit is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Onze therapeuten zullen een behandelingsplan voorstellen op basis van jouw specifieke behoeften.

Ja, thuisoefeningen zijn cruciaal voor een duurzaam herstel. Ze helpen niet alleen bij het behouden van behaalde resultaten, maar dragen ook bij aan de preventie van toekomstige klachten.

De respons op een Dry Needling behandeling verschilt van persoon tot persoon. Onmiddellijke verlichting van klachten kan optreden bij sommigen, terwijl anderen pas na enkele sessies verbetering opmerken. Incidentele napijn of stijfheid kan zich voordoen, maar verdwijnt doorgaans binnen enkele dagen. Het is verstandig om met je kinesist te overleggen over wat je kunt verwachten, afgestemd op jouw specifieke situatie.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.ā€‹