SPORTANALYSES

Inspanningstesten

Optimaliseer Jouw Training met Precieze Gegevens

Bij SHARP gaan we verder dan conventionele inspanningstesten. Onze inspanningstesten met lactaatmeting zijn ontworpen om nauwkeurige inzichten te bieden in jouw fysieke conditie en om jouw trainingsprogramma op maat te maken. Maar waarom zou je juist bij ons voor deze test kiezen?

Waarom Kiezen voor Inspanningstesten in Onze Praktijk:

1. Gepersonaliseerde Aanpak: Onze kinesitherapeuten hebben expertise in het begrijpen van de relatie tussen fysieke gezondheid en trainingsbehoeften. De inspanningstest wordt aangepast aan jouw individuele situatie en doelen.

2. Geïntegreerde Gezondheidsbenadering: Door de combinatie van kinesitherapie en inspanningstesten bieden we een holistische benadering van gezondheid en welzijn. We kijken niet alleen naar prestatiecijfers, maar ook naar mogelijke fysieke beperkingen en blessurerisico's.

3. Professionele Begeleiding: Onze ervaren therapeuten begeleiden jou door het volledige proces. Het anamnestisch gesprek vooraf zorgt ervoor dat we rekening houden met jouw medische geschiedenis en specifieke behoeften.

4. Optimale Training: Met de lactaatmeting verkrijgen we specifieke gegevens over jouw lichaamsreacties tijdens inspanning. Hierdoor kunnen we nauwkeurige adviezen geven voor optimale training in de juiste hartslagzones.

5. Resultaatgerichte Zorg: Of je nu traint voor een sportevenement, aan jouw algehele conditie wilt werken, of specifieke gezondheidsdoelen hebt, onze inspanningstesten helpen bij het formuleren van resultaatgerichte trainingsplannen.

Wat Mag Je Verwachten:

1. Sportmedische vragenlijst: Voorafgaand aan jouw conditietest dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te brengen.

• Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet vereist, en je conditietest kan doorgaan.
• Oranje / rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht voordat de conditietest kan plaatsvinden. Dit kan worden uitgevoerd door een van de sportartsen die zijn aangesloten bij SKA.

Let op: Als je de vragenlijst niet hebt ingevuld 7 dagen voorafgaand aan je conditietest, kan deze niet doorgaan.

2. Anamnestisch Gesprek: Voorafgaand aan de inspanningstest voeren we een kort anamnestisch gesprek. Hierbij identificeren we mogelijke risicofactoren en bespreken we jouw specifieke doelstellingen met betrekking tot de testresultaten.

2. Lactaatmeting Tijdens de Test: Tijdens de inspanningstest nemen we regelmatig kleine bloedmonsters via een lichte prik om de lactaatniveaus (zuurtegraad) in het bloed te meten. Deze metingen bieden inzicht in de trainingsstatus van jouw lichaam.

3. Uitgebreid Rapport met Prestatiecurves: Na afloop van de test ontvang je een gedetailleerd rapport met onder andere behaalde prestatiecurves. Deze gegevens helpen bij het begrijpen van jouw fysieke reacties tijdens inspanning.

4. Optimale Trainingsadviezen: Met de verkregen informatie kan je optimaal gaan trainen in de juiste hartslagzones voor jouw specifieke doelen. Dit resulteert in effectievere en gerichtere trainingssessies.

Onze inspanningstesten met lactaatmeting bieden niet alleen inzicht in jouw huidige fysieke conditie, maar dienen als waardevol instrument om jouw trainingsprogramma te optimaliseren. Bereid je voor op doelgerichte en resultaatgerichte training door te kiezen voor nauwkeurige gegevens en professioneel advies. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw inspanningstest met lactaatmeting te plannen en jouw trainingsdoelen te verwezenlijken.

Voordelen

Optimaliseer Jouw Training met Onze Inspanningstest Formules:

Investeer in jouw gezondheid en prestaties met onze inspanningstest formules. Neem contact met ons op om jouw afspraak te plannen of voor meer informatie over de pakketten. Optimaliseer jouw trainingsroutine en bereik jouw doelen met de professionele begeleiding van onze kinesitherapeuten. Jouw afspraak online plannen doe je hier.

 • Inspanningstest € 130,00 incl. btw

  • Een uitgebreide inspanningstest om jouw fysieke conditie te meten.
  • Lachtaatmeting voor nauwkeurige inzichten tijdens de test.
  • Individueel rapport met behaalde prestatiecurves.

 • Inspanningstest + Aangepast Trainingsschema (12 weken) € 180,00 incl. btw

  • Inclusief de inspanningstest met lachtaatmeting.
  • Een aangepast trainingsschema voor 12 weken, gericht op jouw doelen.
  • Opvolging en aanpassingen van het schema gedurende de 12 weken.
  • Extra ondersteuning om jouw training naar een hoger niveau te tillen.

Door te kiezen voor inspanningstesten in onze praktijk, investeer je niet alleen in de verbetering van jouw fysieke prestaties, maar ook in een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen op jouw weg naar optimale gezondheid en welzijn.

Benieuwd naar onze andere sportanalyses? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Inspanningstesten

Het is raadzaam om goed gehydrateerd te zijn en normaal te eten voor de test. Vermijd zware inspanning op de dag van de test.

Ja, inspanningstesten zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren atleten. De intensiteit wordt aangepast aan jouw niveau.

De frequentie hangt af van jouw doelen en de evolutie van jouw trainingsprogramma. In het algemeen wordt aanbevolen om de test periodiek te herhalen om de vooruitgang te meten.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.