SPORTANALYSES

Bikefitting

Bikefitting met een Lichaamsgerichte Visie

Welkom bij SHARP, waar Bikefitting meer is dan alleen een technische aanpassing van je fietspositie. Wij benaderen Bikefitting met een unieke focus op het lichaam, omdat we geloven dat een juiste fietspositie niet alleen comfortabeler is, maar ook bijdraagt aan je algehele gezondheid en prestaties. Laten we dieper ingaan op waarom wij Bikefitting met een lichaamsgerichte visie omarmen en hoe dit jouw fietservaring kan transformeren.

De Kracht van Bikefitting

1. Individuele Verschillen: Elk lichaam is uniek. We erkennen de diverse fysiologische aspecten van elk individu en starten onze aanpak met een grondige beoordeling van jouw lichaamsstructuur, flexibiliteit, en eventuele specifieke klachten.

2. Gezondheid en Prestatie: Onze lichaamsgerichte benadering gaat verder dan alleen prestatieverbetering. Het draagt bij aan het voorkomen van overbelasting, ongemak en vermindert het risico op blessures. We streven naar een balans tussen prestaties en gezondheid, waarbij we meerdere doelstellingen mogelijk maken, afhankelijk van jouw individuele behoeften.

3. Prestatieverbetering: Vertrekkend vanuit een lichaamsgerichte visie, streven we naar een fietspositie die de efficiƫntie verhoogt, spieractivatie optimaliseert en jouw algehele fietsprestaties verbetert.

Hoe Wij Bikefitting Toepassen:

1. Uitgebreide Beoordeling: Onze Bikefitting start met een diepgaande analyse van jouw lichaamshouding, flexibiliteit, kracht en specifieke klachten. Dit inzicht vormt de basis voor onze aanpassingen.

2. Dynamische Aanpassingen: Tijdens het fietsen maken we gebruik van geavanceerde technologieƫn en observaties om dynamische aanpassingen door te voeren. Zo zorgen we ervoor dat jouw positie niet alleen in rust, maar ook tijdens het fietsen optimaal is.

3. Doelgerichte Aanpassingen: Onze aanpassingen zijn doelgericht en variƫren op basis van jouw individuele doelen, of dit nu gericht is op prestatieverbetering, comfort, of een combinatie van beide.

Voordelen

Bikefitting prijzen

 • Bikefitting ā‚¬ 170,00 incl. btw

  De basisformule voor een aangepaste fietspositie.

 • Bikefitting PLUS ā‚¬ 250,00 incl. btw

  Een uitgebreide formule inclusief Bikefitting, functionele screening en een persoonlijk oefenschema op een platform met specifieke oefeningen.ā€‹ Daar bovenop nog 2 opvolgsessies.

 • Bikefitting (2e fiets) ā‚¬ 70,00 incl. btw

  Speciale prijs voor de Bikefitting van een tweede fiets op hetzelfde moment.ā€‹

 • Bikefitting opvolging (30 min.) ā‚¬ 40,00 incl. btw

  Voor verdere aanpassingen van de fietspositie op basis van jouw doelstellingen. Dit omvat extra aanpassingen aan schoenplaatjes, het gebruik van nieuwe schoenplaatjes en geavanceerde oefeningen om de fietspositie verder te optimaliseren.ā€‹

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wij staan klaar om jou te begeleiden naar een fietservaring die niet alleen efficiƫnt is, maar ook vriendelijk voor jouw lichaam. Ontdek de voordelen van lichaamsgerichte Bikefitting en geniet van elke pedaalslag.

Benieuwd naar onze andere sportanalyses? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Bikefitting

Een juiste fietspositie draagt bij aan comfort, voorkomt overbelasting en vermindert het risico op blessures. Bovendien kan het de efficiƫntie van je fietsen verbeteren en bijdragen aan een plezierigere fietservaring.

De voordelen zijn divers, waaronder verbeterde prestaties, verhoogd comfort, preventie van blessures en een fietservaring die past bij jouw individuele behoeften.

Bikefitting kan verschillende doelen dienen, zoals prestatieverbetering, comfortverhoging, het voorkomen van blessures of een combinatie van deze aspecten. De doelen worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften.

Bikefitopvolging is ideaal voor ervaren fietsers die na een initiƫle bikefit verdere aanpassingen nodig hebben. Het kan ook relevant zijn bij de vervanging van nieuwe onderdelen of veranderingen in fysieke conditie.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.