KINESITHERAPIE

Postoperatieve revalidatie

Optimaal Herstel in een Uitgerust Setting

Onze Gespecialiseerde Faciliteiten: Gericht op Resultaten

1. Moderne Oefenzaal: Onze praktijk beschikt over goed uitgeruste oefenzalen met geavanceerde apparatuur die specifiek is ontworpen voor postoperatieve revalidatie. Van krachttraining tot mobilisatieoefeningen, we hebben de middelen om een divers scala aan herstelactiviteiten aan te bieden.

2. Individuele Behandelruimtes: Onze behandelruimtes bieden een rustige en persoonlijke omgeving waar therapeuten zich volledig kunnen richten op jouw specifieke herstelbehoeften. Hier wordt een individueel behandelplan opgesteld en uitgevoerd.

3. Geavanceerde Meetapparatuur: Wij maken gebruik van geavanceerde meetapparatuur om objectieve gegevens te verzamelen over jouw fysieke conditie. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige metingen te doen en het behandelplan aan te passen op basis van de voortgang.

4. Functionele Trainingsruimte: Onze functionele trainingsruimte is gericht op het integreren van revalidatie met dagelijkse activiteiten. Hier kunnen patiƫnten werken aan het herwinnen van functionele vaardigheden die nodig zijn voor een soepele terugkeer naar het dagelijks leven.

Onze Benadering van Postoperatieve Revalidatie: Persoonlijk en Progressief

1. Individueel Behandelplan: Elke patiƫnt krijgt een persoonlijk behandelplan op basis van de specifieke operatie, gezondheidstoestand en hersteldoelen. We streven naar een plan dat realistisch is en voldoet aan jouw unieke behoeften.

2. Gerichte Oefentherapie: Onze therapeuten begeleiden jou door gerichte oefentherapie om de kracht te herstellen, de mobiliteit te vergroten en de algemene functionaliteit te verbeteren. We zorgen ervoor dat de oefeningen progressief en aangepast zijn aan de individuele voortgang.

3. Pijnmanagement: Pijnmanagement is een integraal onderdeel van ons revalidatieprogramma. We gebruiken diverse technieken, waaronder manuele therapie en modaliteiten, om pijn te verlichten en het comfort van de patiƫnt te bevorderen.

4. Functionele Integratie: Onze benadering omvat functionele integratie, waarbij we streven naar een naadloze overgang van revalidatie naar dagelijkse activiteiten. We richten ons op het herwinnen van functionele vaardigheden die nodig zijn voor een actieve en gezonde levensstijl.

Wie kan bij ons terecht?

Na elke orthopedische ingreep bieden we gespecialiseerde begeleiding en ondersteuning. Enkele veelvoorkomende postoperatieve trajecten die we begeleiden zijn onder meer:

ā€¢ Knie- en heupprotheses
ā€¢ Kruisband reconstructies
ā€¢ Meniscusherstel en menisectomie
ā€¢ Ligamentair herstel en peesherstel
ā€¢ Botbreuken
ā€¢ Spinale chirurgie (nek/rug)
ā€¢ Achillespeesherstel
ā€¢ Schouderoperaties
ā€¢ Heup- en schouderarthroscopieĆ«n
ā€¢ Voet- en enkelchirurgie
ā€¢ Elleboogoperaties
ā€¢ Postoperatieve revalidatie na sportgerelateerde operaties
ā€¢ Artroscopische ingrepen voor diverse gewrichten

Voordelen

Bij onze praktijk bieden we geavanceerde faciliteiten en toegewijde therapeuten om jouw herstel te bevorderen. Neem vandaag nog contact met ons op of maak jouw afspraak om te ontdekken hoe we samen op weg kunnen gaan naar een volledig en duurzaam herstel na jouw operatie.

Benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Post-operatieve revalidatie

Het startpunt van postoperatieve revalidatie kan variƫren afhankelijk van de aard van de operatie. In veel gevallen kan het beginnen zodra de behandelend arts groen licht geeft, vaak kort na de operatie.

De duur van postoperatieve revalidatie varieert afhankelijk van het type operatie, de individuele gezondheidstoestand en de reactie op de therapie. Het kan variƫren van enkele weken tot enkele maanden.

Ja, postoperatieve revalidatie omvat vaak specifieke oefeningen die zijn afgestemd op de operatie en de behoeften van de patiƫnt. Deze oefeningen richten zich op het herstellen van kracht, mobiliteit en functionaliteit.

Ja, in veel gevallen krijgen patiƫnten thuisoefeningen als aanvulling op de sessies in SHARP. Deze oefeningen dragen bij aan de voortgang van het herstel.

Het hervatten van normale activiteiten na postoperatieve revalidatie varieert afhankelijk van de operatie en de individuele voortgang. De therapeut zal richtlijnen geven op basis van de specifieke situatie.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.