KINESITHERAPIE

Manuele Therapie

Herstel en Versterk jouw Lichaam Actief

Wat houdt Manuele Therapie in?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van kinesitherapie die zich richt op het verbeteren van de mobiliteit van gewrichten en het verminderen van pijn. Binnen onze actieve visie op manuele therapie integreren we actieve oefentherapie om niet alleen symptomen te verlichten, maar ook om duurzame kracht en stabiliteit op te bouwen.

Hoe passen wij dit toe binnen onze visie?

1. Uitgebreide Anamnese en Onderzoek: We beginnen met een grondige anamnese en onderzoek van jouw bewegingspatronen en gewrichtsfuncties, waarbij we luisteren naar specifieke klachten en de oorzaak van beperkingen beoordelen.

2. Manuele Mobilisaties en Manipulaties: Onze manuele therapeuten gebruiken gespecialiseerde technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, variƫrend van zacht tot specifiek, om gewrichten soepeler te maken en mobiliteit te verbeteren, afhankelijk van jouw behoeften.

3. Actieve Visie op Manuele Therapie: Onze benadering omvat een actieve visie op manuele therapie, waarbij we niet alleen focussen op passieve behandelingen, maar ook actieve betrokkenheid van de patiƫnt stimuleren, omdat actieve deelname essentieel is voor langdurig welzijn.

4. Actieve Oefentherapie: GeĆÆntegreerd in manuele therapie richten we ons na interventies op het versterken van spieren rondom behandelde gewrichten. Dit omvat aangepaste oefeningen voor behoud van mobiliteit en vergroting van stabiliteit.

5. Gepersonaliseerde Oefenprogramma's: Elk programma is op maat gemaakt op basis van specifieke behoeften, gericht op functionele en duurzame resultaten, zoals het versterken van rugspieren, verbeteren van houding of vergroten van ledematenmobiliteit.

6. Voortdurende Evaluatie en Aanpassing: Tijdens het behandelproces evalueren en passen we de behandeling en oefenprogramma's aan indien nodig, voor een dynamische aanpak die evolueert met de behoeften van de patiƫnt.

7. Empowerment en Educatie: We streven naar patiƫntempowerment door educatie over hun lichaam, inclusief inzicht in klachtoorzaken, preventieve maatregelen en zelfmanagementstrategieƫn voor een actieve rol in hun gezondheid.

Bij onze praktijk staat manuele therapie gelijk aan een actieve benadering, waarbij we niet alleen gericht zijn op het verminderen van klachten, maar ook op het versterken van jouw lichaam voor een duurzaam en gezond welzijn.

Voordelen

Neem contact met ons op of boek je afspraak om te ontdekken hoe onze actieve visie op manuele therapie jou kan ondersteunen op jouw pad naar herstel en kracht.

Benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Manuele Therapie

Wij passen een actieve visie toe binnen manuele therapie waarbij de focus gelegd wordt op actieve betrokkenheid van de patiƫnt in het herstelproces. Naast de gebruikelijke manuele mobilisaties en manipulaties integreren we actieve oefentherapie om duurzame kracht en stabiliteit op te bouwen.

Manuele therapie is geschikt voor een breed scala aan klachten, waaronder gewrichtspijn- en blokaddes, rug- en nekklachten, en sportgerelateerde blessures. Het is ook effectief voor het verbeteren van mobiliteit en het voorkomen van terugkerende problemen.

De meeste patiƫnten ervaren geen pijn tijdens manuele therapie. Soms kan er een lichte ongemakkelijkheid zijn tijdens specifieke mobilisaties of manipulaties, maar dit zou geen langdurige pijn mogen veroorzaken.

De snelheid van resultaten kan variƫren afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Sommige patiƫnten ervaren directe verlichting, terwijl anderen geleidelijk vooruitgang boeken naarmate ze betrokken blijven bij het behandelplan.

Ja, we streven ernaar om patiƫnten te voorzien van specifieke thuisoefeningen en nazorginstructies. Dit helpt bij het behouden van de behaalde resultaten en ondersteunt het voortdurende herstelproces.

Ja, veel van de actieve oefeningen die tijdens de therapie worden aangeleerd, kunnen veilig thuis worden uitgevoerd. Dit bevordert consistentie in de oefenpraktijk en draagt bij aan een effectievere behandeling.

Actieve manuele therapie richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen, maar ook op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van chronische pijn. Het omvat strategieƫn om de levenskwaliteit te verbeteren en de pijn te beheersen.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.