KINESITHERAPIE

Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Een Gepersonaliseerde Reis naar Gezondheid en Welzijn voor Moeders

Welkom bij SHARP, waar we moeders ondersteunen tijdens deze bijzondere fase van het leven. Onze praktijk is toegewijd aan het bieden van gepersonaliseerde zorg om de fysieke en mentale gezondheid van zwangere vrouwen en nieuwe moeders te optimaliseren.

Onze 6 pijlers binnen SHARP & toepassing van Pre- en Postnatale kinesitherapie

1. Zwangerschapsvoorbereiding en Ondersteuning: Onze prenatale kinesitherapie begint met het voorbereiden van het lichaam op de zwangerschap. We richten ons op het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de houding en het bevorderen van algemene flexibiliteit. Door middel van aangepaste oefeningen en mobilisatietechnieken streven we ernaar het lichaam veerkrachtiger te maken voor de veranderingen tijdens de zwangerschap.

2. Pijnverlichting en Comfort: Veel zwangere vrouwen ervaren verschillende vormen van ongemak en pijn. Onze therapeuten bieden gerichte behandelingen om pijn te verlichten, met specifieke aandacht voor rug-, bekken- en heupklachten. We maken gebruik van zachte mobilisaties en comfortabele houdingen om de spanning te verminderen en het welzijn te bevorderen.

3. Postnatale Herstel: Na de bevalling staat postnatale kinesitherapie centraal in het ondersteunen van het herstelproces. We werken aan het versterken van de bekkenbodem en buikspieren, het terugwinnen van de algemene conditie en het bevorderen van een gezonde lichaamshouding. Deze fase is gericht op het helpen van moeders om op een veilige en effectieve manier hun kracht en vitaliteit terug te winnen.

4. Bekkenbodemreëducatie: Bekkenbodemproblemen zijn gebruikelijk tijdens en na de zwangerschap. Onze bekkenbodemreëducatie omvat gespecialiseerde oefeningen en technieken om de kracht en stabiliteit van het bekkengebied te herstellen. Dit draagt bij aan het voorkomen van incontinentie en het bevorderen van een gezonde bekkenbodemfunctie.

5. Houdingsadvies en Ergonomie: Een gezonde lichaamshouding is essentieel, vooral tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Onze kinesitherapeuten bieden advies over ergonomie, slaaphoudingen en dagelijkse activiteiten om het comfort te verbeteren en het risico op overbelasting te verminderen.

6. Oefentherapie en Mentale Welzijn: Naast fysieke aspecten besteden we aandacht aan het mentale welzijn van moeders. Onze pre- en postnatale oefentherapie omvat niet alleen lichamelijke activiteit, maar ook ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen. We streven naar een holistische benadering die het lichaam en de geest in balans brengt.

Bij Onze Praktijk: Zorgzaamheid, Deskundigheid en Empowerment

Onze pre- en postnatale kinesitherapie is gebaseerd op zorgzaamheid, deskundigheid en empowerment. We begrijpen dat elke zwangerschap uniek is, en onze ervaren therapeute staat klaar om moeders te begeleiden op hun reis naar gezondheid en welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op of boek je afspraak hier om te ontdekken hoe we jou kunnen ondersteunen tijdens deze bijzondere fase van het moederschap.

Voordelen

Neem vandaag nog contact met ons op of boek jouw afspraak om te ontdekken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Benieuwd naar onze andere behandelingen? Bekijk zeker ons volledige aanbod.

Ontdek de veelgestelde vragen over Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Het is raadzaam om te beginnen met prenatale kinesitherapie zodra je weet dat je zwanger bent. Vroege interventie kan helpen bij het voorbereiden van het lichaam op de veranderingen tijdens de zwangerschap en het verminderen van ongemak.

Ja, pre- en postnatale kinesitherapie kan effectief zijn bij het verminderen van rugklachten tijdens de zwangerschap. Therapeuten kunnen gerichte oefeningen en mobilisatietechnieken aanbieden om de spanning te verlichten.

Ja, bekkenbodemreëducatie maakt deel uit van postnatale kinesitherapie. Therapeuten bieden specifieke oefeningen en technieken om de bekkenbodem te versterken en te herstellen na de bevalling.

Nee, postnatale kinesitherapie is geschikt voor alle moeders, ongeacht de aard van de bevalling. Het richt zich op het algemene herstel van het lichaam na de zwangerschap en bevalling. Je hebt bovendien recht op 18 sessies met terugbetaling.

Postnatale kinesitherapie kan beginnen vanaf 6 weken na de bevalling.

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op jouw weg naar optimale fysieke gezondheid en prestaties.